2011-2015

Príchod New Small Family

Do Bratislavy prišiel po SUV vozidlách ďalší veľký projekt – New Small Family. Rodinu troch malých mestských áut vytvorili Volkswagen up!, ŠKODA CITIGO a SEAT Mii. Prvé vozidlá nového modelového radu opustili závod v hlavnom meste v druhej polovici roku 2011. Bratislavský závod Volkswagen Slovakia sa tak stal s piatimi vyrábanými značkami vozidiel „pod jednou strechou“ svetovým unikátom.

Gigantická sila lisovne

V roku 2013 bola do prevádzky uvedená novopostavená lisovňa, ktorej srdcom sa stal v tom čase najsilnejší lis v koncerne s celkovou lisovacou silou 91 000 kN. Pre lepšiu predstavu: takýto tlak by vznikol, ak by sa na seba poukladalo 4 245 vozidiel Volkswagen Touareg. Teoreticky by to bola veža vysoká 7 km. Vyrábajú sa tu prevažne hliníkové vonkajšie pohľadové diely na bratislavské SUV modely, ale napríklad aj kapota na Porsche Macan.

Prvý elektromobil

V rovnakom roku odštartovala sériová výroba prvého elektrického vozidla koncernu Volkswagen. Elektrický motor a batériu zabudovanú do podvozku – oboje vyvinuté v rámci koncernu – dostal Volkswagen e-up!

Nový závod v Stupave

Na skok od závodu v Devínskej Novej Vsi bola v roku 2014 otvorená Nástrojáreň SK. V Stupave vyrábajú nástroje a prípravky pre výrobné závody po celom svete.

Partner tisícok slovenských rodín

Od roku 2015 si Volkswagen Slovakia drží počet zamestnancov stabilne ako spoľahlivý a zodpovedný zamestnávateľ nad päťcifernou hranicou 10-tisíc zamestnancov.

Supermoderná karosáreň Audi

Do popredia sa začal dostávať hliník a nové spájacie technológie. V Bratislave bola v roku 2015 otvorená nová karosáreň, do ktorej sa investovalo 600 miliónov eur a zaradila sa medzi najmodernejšie karosárne na svete. Tisícka robotov v nej dnes „tancuje“ okolo karosérií pre tri modely Volkswagen Touareg, Audi Q7 a Audi Q8.

Začiatok príbehu Porsche zo Slovenska

Slávnostne bol položený základný kameň novej karosárne a montážnej haly Porsche.